Moderne voortuin

Het opknappen of inrichten van de voortuin is vaak een klus die uitgesteld wordt. Zonde! Want juist de voortuin is het visitekaartje van je huis. Veel mensen hebben de wens om een moderne voortuin te realiseren maar weten niet zo goed waar te beginnen. Op zoek naar tips, inspiratie en leuke voorbeelden? Lees dan snel verder!

Waaruit bestaat een moderne voortuin?

Welke stijl je voor de voortuin kiest is heel persoonlijk. Ook de ligging, grootte en stijl van je woning kan een rol spelen. Een moderne voortuin kenmerkt zich meestal door minimalisme, symmetrie en strakke lijnen. Er wordt vaak gewerkt met grotere oppervlaktes en verschillende materialen voor een spannend geheel. Denk aan bestrating met grote tegels, grind, een strakke vijver, grote plantenbakken en verhoogde borders.

Tips om jouw moderne voortuin in te richten

Functie

Voor je een ontwerp gaat of laat maken is het verstandig om na te denken wat je met de voortuin wilt doen. Is het alleen de binnenkomst, wil je er kunnen zitten, komen er vuilnisbakken in de voortuin te staan? Dit soort vragen zijn belangrijk om van te voren aan jezelf te stellen.

Groen

Ook al zijn de lijnen strak en wordt er veelvuldig gekozen voor tijdloze en onderhoudsvriendelijke materialen, ook in een moderne tuin mag beplanting niet ontbreken. Een ideale verhouding is: een derde deel bestrating, tweederde beplanting. Vaak wordt in een moderne tuin gekozen voor een beperkt aantal soorten beplanting die in groepen worden geplaatst.

Maak de voortuin wat spannender door af te wisselen met hogere en lagere beplanting. Houdt wel rekening met de inkijk en het uitzicht als je uit het raam naar buiten kijkt. Een boom in de voortuin geeft een groen aanzicht en verminderd inkijk, maar zorgt er ook voor dat je minder goed naar buiten kunt kijken.

moderne voortuin 800x420 1

Materialen en kleuren

Het gebruiken van verschillende materialen en kleuren geeft je voortuin een levend karakter. Wissel bijvoorbeeld af met grind, tegels en hout. Ook borders of plantenbakken komen goed tot hun recht in een voortuin.

Kies kleuren die mooi contrasteren met het huis. Kijk ook eens naar kleuraccenten die terugkomen in je huis. Witte kozijnen? Laat de kleur wit terugkomen in de plantenbakken of kijk naar een lichtere kleur grind. Natuurlijke kleuren zoals aardetinten, grijstinten, zwart en wit, doen het eigenlijk altijd goed in een tuin. Ook met beplanting kun je kleur laten terugkomen.

Tuinontwerp laten maken van jouw moderne voortuin?

Ben jij overtuigd van een moderne voortuin en wil je hulp met het maken van een passend tuinontwerp? Wij hebben alles in huis om voor jou het perfecte 3D tuinontwerp te maken!

Lees meer over tuinontwerpen of neem direct contact met ons op.

maak een afspraak

Maak een afspraak om het ontwerp van jouw droomtuin te bespreken en ideeën op te doen!