Werkwijze

Van A tot Z

Stap 1
oriëntatie

Waarschijnlijk ben je tijdens de zoektocht naar jouw droomtuin meerdere tuincreaties en stijlen tegenkomen. Dat is goed want daardoor weet je waarschijnlijk goed wat je wel en niet wilt. Een niet alledaags tuinontwerp: daar gaat je voorkeur naar uit. Een creatie waarvan je zeker weet dat het hedendaags is en tegelijkertijd een bijzonder karakter heeft.

Je denkt aan een tuin waar volop ruimte is voor ontspanning en waar je gasten kunt ontvangen wanneer een gelegenheid daar om vraagt. Kortom: een unieke tuin waarin je perfect uit de voeten kunt. Daarvoor wil je hulp inschakelen van iemand die met je meedenkt, naar je luistert en bovenal goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen. We zorgen dat het plaatje klopt: de aankleding, het gazon, de beplanting, de verlichting. Het is wel zo handig wanneer hier met een speciaal oog naar wordt gekeken. Zo is alles perfect op elkaar afgestemd.

Stap 2
Vrijblijvend gesprek

We zijn benieuwd naar jouw verhaal en hoe je de tuincreatie voor je ziet. We plannen een bezoek in bij je thuis of in onze showroom. Samen bekijken we onze eigen modeltuinen binnen en buiten voor inspiratie voor de materialen, inrichting en beplanting. De koffie en wat lekkers staat klaar!

Een plekje helemaal voor jezelf, in de schaduw. Een fraai aangelegd pad naar een bijgebouw. Een stukje gazon met een gave boomhut voor de kinderen. Dit soort wensen nemen we mee in een uniek tuinontwerp, de perfecte tuin voor iedere klant. Samen bespreken we de mogelijkheden die voor handen zijn en die we naadloos aan laten sluiten op jouw wensen. Datgene wat je voor ogen hebt is ons belangrijkste uitgangspunt. Op basis hiervan gaan we aan de slag, rekening houdend met de laatste trends.

Stap 3
Tuinontwerp in 2D/3D

Een tuinontwerp dat past bij jou en bij je situatie, het eerste puzzelstukje. Daar worden we enthousiast van! We werken een ontwerp uit in 2D of 3D, tot elk detailniveau. In onze showroom bekijken we de 2D of 3D animatie van jouw tuin, zodat je precies kunt zien hoe je tuin gaat worden. Het moet een gevoel van herkenning zijn. Is het inderdaad wat je in gedachten had? Waar nodig maken we de laatste aanpassingen.

Buytenryck 3d tuin video

Stap 4
Planning

Wanneer je akkoord gaat met de offerte, wordt er samen gekeken naar een geschikte datum om te beginnen met het aanleggen van jouw droomtuin. We kijken tevens naar de haalbaarheid van de tuincreatie. De tuin in delen opleveren is bijvoorbeeld ook een mogelijkheid. Zo laat je de tuin naar de eindfase toegroeien. Met alle denkbare factoren houden we rekening. Denk aan zon en schaduw, of riolering en bekabeling die een obstakel kunnen vormen. Nu kunnen we aan de slag! Onze groene vingers branden van ongeduld.

Stap 5
Genieten & onderhoud

Wanneer de tuin eenmaal voltooid is, dan begint het grote genieten. Dat genieten doe je waarschijnlijk het liefst zonder al te veel stil te hoeven staan bij datgene wat nog ‘moet’. Het juiste onderhoud is ontzettend belangrijk voor de duurzaamheid van de beplanting. Het onderhoud aan ons uit handen geven? Wij weten waar we rekening mee moeten houden en anticiperen precies op de verzorging die jouw tuin nodig heeft.

beeldmerk buytenryck2

maak een afspraak

Maak een afspraak om het ontwerp van jouw droomtuin te bespreken en ideeën op te doen!