Zwemvijver in de tuin

Een zwemvijver in de tuin is een natuurlijk alternatief voor een zwembad. Ook wanneer het te koud is om te zwemmen staat een zwemvijver mooi in de tuin. Lees hier meer over de mogelijkheden op het gebied van zwemvijvers.

Zwemvijver

Een zwemvijver wordt ook wel een natuurlijk zwembad genoemd. Het is geen opvallend zwembad in je tuin, maar valt mooi samen met de natuur. Een voordeel van een zwemvijver tegenover een zwembad is dat er geen chloor en andere irriterende stoffen aan te pas komen.

Buytenryck richt de vijver zo in dat je er ook in kunt zwemmen. In een zwemvijver zwem je nooit alleen, het is een aantrekkingspunt voor vele dieren en insecten. In de zomer past het water zich aan met de temperatuur en is het perfect om een verfrissende duik te nemen. In de winter is de vijver een mooi stukje natuur en kun je van het uitzicht genieten.

Buytenryck Zwemvijver in de tuin

Filtersysteem

Een zwemvijver wordt in de meeste gevallen door een natuurlijk filtersysteem gezuiverd. Het filtersysteem bestaat uit een apart moerasgedeelte welke wordt aangelegd aan de rand van de zwemvijver, zodat je er tijdens het zwemmen geen last van heeft. De bacteriën en planten in dit gedeelte vormen de basis van het filtersysteem. Zij werken samen om de kwaliteit van het water op peil te houden. Ze nemen de afvalstoffen op uit het water en zetten deze om in ongevaarlijke en nuttige stoffen. Dit moerasgedeelte zal dichtbegroeid zijn en mooi ogen.

Planten

In een zwemvijver worden voornamelijk planten gebruikt die tot de groep Helofyten behoren. Dit zijn planten die het water zuiveren en ook boven het water groeien. Hieronder een aantal geschikte planten voor in een zwemvijver.

Buytenryck zwemvijver aanleggen

Heb je interesse in een zwemvijver in de tuin? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

maak een afspraak

Maak een afspraak om het ontwerp van jouw droomtuin te bespreken en ideeën op te doen!